Cum poţi cumpăra online produse din China şi cât de ieftine sunt acestea

Viorel Pascale, managerul site-ului Buychina.ro, a fost invitat de Ziarul Financiar să răspundă la mai multe întrebări cu privire la comerţul online cu China.

Managerul site-ului www.buychina.ro, Viorel Pascale, a fost invitat de directorul editorial al Ziarului Financiar, Cristian Hostiuc, să răspundă la mai multe întrebări cu privire la comerţul online cu China şi la activitatea site-ului lansat în februarie 2015.

Interviul a debutat cu o întrebare directă: „Dacă eu vin la tine şi vreau să îmi cumpăr tricouri din acelea de un cent, am şanse?”care a atras un răspuns la fel de direct: „Nu”, managerul buychina.ro explicând că nu este ţinta site-ului astfel de produse de slabă calitate, deşi românii sunt obişnuiţi să identifice China cu acest tip de bunuri. De altfel, după cum a arătat, în prezent, piaţa din China se transformă de la o piaţă axată pe producţie de masă la una bazată pe inovaţie şi pe consum şi, de aceea, creşte exponenţial calitatea lucrurilor făcute în acel loc. Marfa găsibilă acum în locuri precum Dragonul Roşu este, de obicei, marfă de la solduri din China sau care stă pe stoc nevândută de ani de zile.

Avantajul site-ului www.buychina.ro constă în oferta imensă, peste 800 de milioane de produse. Aceasta atrage după sine posibilitatea găsirii a, practic, oricărui lucru care există, de aceea şi sloganul buychina.ro fiind „Ce nu găseşti, nu există!”. Astfel, unul dintre principalele segmente de cumpărători s-a dovedit a fi, până în acest moment, cel al clienţilor care au căutat produse rare, ce nu pot fi găsite din altă sursă în România.

În ceea ce priveşte cele mai căutate produse, după cum a declarat Viorel Pascale, acestea sunt versiunile asemănătoare unor produse faimoase, dând ca exemplu minicamera video de acţiune SJ6000, redutabila concurentă produsă în China a mai celebrei GoPro Hero 4, care poate ajunge direct acasă la cumpărător la un preţ de trei ori mai mic decât al celei americane, caracteristicile tehnice ale celor două fiind aproximativ aceleaşi.

Jurnalistul a fost curios dacă cineva poate să cumpere numai o bucată dintr-un produs sau trebuie să cumpere o anumită cantitate minimă. Managerul buychina.ro a arătat că nu există o limită minimă a comenzilor, „Poate să cumpere o bucată sau poate să cumpere un vagon!”. Totuşi, comenzile medii de până acum s-au cifrat în zona a 1.000 de dolari, deoarece trebuie să se ţină seama şi de preţul de transport al mărfurilor din China până în România, preţ care devine optim atunci când se face o comandă mai mare.

„Cum se derulează procesul de achiziţie?” a întrebat domnul Hostiuc. „Ca la un magazin online românesc: intri, îţi faci cont, cauţi produsul, îl pui în coş şi îl plăteşti” a venit răspunsul.

Marfa comandată, în momentul în care ajunge la depozitul buychina.ro din China este fotografiată. Imaginile sunt trimise celui care a comandat-o pentru a-şi da acordul cu privire la ea, acesta fiind ultimul pas înainte de trimiterea ei în România prin una din cele trei opţiuni de transport. Dacă nu este de acord clientul să mai continue tranzacţia, după ce vede fotografiile, marfa este returnată.

În ceea ce priveşte transportul, un sfat dat viitorilor cumpărători este să ţină seama că cel mai bun cost în varianta cu avionul este atins dacă produsele comandate au în jur de două kilograme.

După cum a spus reprezentantul Buychina.ro, costul transportului apare transparent pe site în momentul în care face comanda. Nu pot fi însă afişate automat taxele vamale, care vor fi plătite de client la sosirea mărfii, deoarece tarifarul vamal este extrem de complicat, un adevărat exemplu de „virtuozitate birocratică”… Totuşi, aceste taxe nu sunt ceva de speriat, fiind în medie de 3%-5% iar echipa Buychina.ro consiliază în mod gratuit clienţii în orice moment al tranzacţiei.

Studiind oferta site-ului, redactorul ZF şi-a arătat mirarea că aceasta conţine cadre de bicicletă din fibră de carbon care în România sunt la 3.000 – 5.000 de euro dar în ofertă apar la 750 de lei. „Este posibil?”, a venit imediat întrebarea. „Normal, da, acestea sunt preţurile când iei direct de la producătorul chinez. Bineînţeles, mai se adaugă la acest preţ şi preţul transportului şi al taxelor aferente, însă chiar dacă se ajunge la un preţ total de, să zicem, 1.500 de lei, evident că tot este unul excelent”.

Interviul integral poate fi urmărit făcând click pe:

viorel2

Advertisements

Posted on June 3, 2015, in Stiri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: