Import din China

Datorită unei iniţiative online, importul din China a devenit o operaţiune mult mai uşoară, eficientă şi sigură.

China este a doua economie a lumii, cel mai mare producător de bunuri de pe Glob şi principalul exportator mondial! Astfel, în 2014, a exportat bunuri în valoare de 2,34 trilioane de dolari, principalele ţinte ale acestor exporturi fiind SUA, Japonia şi Coreea de Sud.

Poate părea paradoxal, însă România redescoperă această piaţă doar în acest moment. În ultimele decenii, importurile din China au vizat în principal produsele ieftine, de genul celor comercializate în centre precum Dragonul Roşu. Aceasta a dus la formarea unei prejudecăţi cu privire la calitatea produselor chinezeşti, dar şi la ignorarea unei pieţe cu potenţial enorm. Abia acum, prin apariţia unor site-uri chinezeşti de comerţ precum www.alibaba.com, www.taobao.com sau www.tmall.com, românii fac cunoştinţă cu adevărata piaţă chineză şi pot constata că aceasta este într-adevăr uriaşă (peste 1 miliard de produse pe cele trei site-uri) şi plină de oportunităţi excelente atât în ceea ce priveşte preţul dar şi calitatea.

Iată cum se poate comanda din România de pe Taobao şi Tmall:

În ceea ce priveşte Alibaba, cei familiarizaţi deja cu site-ul au putut observa că încă există unele bariere, precum dificultatea de a negocia cu producătorul din China sau de a găsi cea mai bună ofertă, ori condiţia de a importa minim o anumită cantitate. Ca să nu mai spunem şi despre găsirea celor mai eficiente modalităţi de transport China – România. Toate aceste obstacole sunt însă înlăturate dacă apelaţi la oferta Buychina.ro de a intermedia pentru tine toate aspectele ce ţin de importul din China. Astfel, www.buychina.ro:

– negociază preţul cu vânzătorul din China;

– face logistica şi consolidarea coletului. Astfel, dacă îţi doreşti produse diferite a mai multor producători, vei putea să le primeşti cu un singur transport;

– alege cea mai buna variantă de transport, în funcţie de greutatea şi volumul pachetului final;

– oferă consiliere pe tot parcursul procesului de comandă.

În plus, Buychina.ro garantează că veţi primi exact marfa comandată iar, în caz contrar, returnează banii.

Pentru mai multe informaţii, puteţi să contactaţi direct echipa Buychina.ro, la numărul de telefon 0731310316 sau pe adresa de email clienti@buychina.ro, de luni până vineri, între orele 9 şi 18.

Este de notat că orice firmă care doreşte să facă import trebuie să deţină un cod EORI, care se va procura de la vamă. Când o marfă este ambalată în mai multe colete, este obligatorie depunerea unei liste de colete indicând conţinutul fiecărui colet, lucru care se întocmeşte de către exportator.

Bunurile primite de către persoane particulare ca urmare a comenzilor făcute prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, a căror valoare globală nu depăşeşte 10 euro/trimitere sunt scutite de la plata taxelor vamale şi a TVA. Totuşi, se plătesc taxe vamale daca valoarea globală a bunurilor depăşeşte 150 de euro.

Conform legislaţiei în vigoare, se plăteşte TVA pentru bunurile importate din China a căror valoare globală depăşeşte 10 euro pentru comenzile făcute prin internet, corespondenţă, telefon sau telechat, şi 45 de euro în cazul bunurilor fără caracter comercial (cadouri) între persoane fizice.

Calculul taxelor vamale poate fi făcut online, dând click aici.

A se citi şi:

Marile site-uri chinezeşti de retail pornesc o adevărată cruciadă împotriva produselor contrafăcute şi a celor de slabă calitate!

Care este calitatea produselor făcute în China?

Advertisements

Posted on April 27, 2015, in Stiri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: