Record uimitor: 2,12 milioane de telefoane mobile ale unui singur brand vândute în numai 24 de ore!

Pe piaţa telefoanelor inteligente, un nou brand începe să le dea fiori celor consacrate. Este vorba de Xiaomi, o companie chinezească de smartphone-uri, care a reuşit săptămâna aceasta să stabilească un nou record mondial de vânzări!

Xiaomi, creată în urmă cu cinci ani, îl are ca director pe dezvoltare globală pe Hugo Barra, fost responsabil de Android la Google, şi acest lucru se vede. Au avut o politică agresivă de creştere în China care s-a bazat pe preţuri mici şi stocuri fixe de telefoane. Practic, au vândut rapid şi au trecut mai departe la o nouă generaţie, o strategie care se dovedeşte câştigătoare. În plus, au mizat foarte mult pe piaţa online, pentru a elimina intermediarii şi a reduce preţul final.

De altfel, CEO-ul Xiaomi, multimiliardarul Lei Jun a câştigat anul trecut premiul de „Omul de afaceri al anului” acordat de prestigioasa revistă Forbes Asia.

Produsele companiei sunt extrem de populare pe piaţa din China (fiind principalul brand vândut pe piaţa telefoanelor inteligente în 2014), dar treptat au început să câştige notorietate şi pe alte pieţe din Asia, ba chiar şi de pe alte continente.

Acum au reuşit un rezultat uimitor, stabilind un nou record mondial (contabilizat de Guiness World Record) în ceea ce priveşte valoarea vânzărilor de telefoane mobile realizate de o singură companie pe o platformă online în doar 24 de ore: 335 de milioane de dolari!

Xiaomi a reuşit să vândă în 24 de ore 2,12 milioane de telefoane mobile inteligente, cu ocazia unui eveniment denumit „Mi Fan Festival”, care a sărbătorit cei cinci ani de existenţă a companiei şi a avut ca ţintă 7 ţări.

Deja în primele 12 ore ale campaniei, Xiaomi reuşise să trimită către cumpărători aproximativ 500.000 de telefoane mobile!

Recordul a fost facilitat prin faptul că au pus în vânzare la reducere gama lor de vârf Mi Note. Telefonul Xiaomi Mi Note, lansat în ianuarie, are un ecran de 5,7 inci full HD, un procesor Snapdragon 801 Quad-core de 2.5 GHz, 3 Gb de RAM, o cameră principală de 13 MP, 4128 x 3096 pixeli, având stabilizare optică a imaginii, autofocus, dual-LED (dual tone) flash, Geo-tagging, touch focus, face/smile detection, HDR, panorama, filmând la 2160p, 1080p@30fps şi o cameră secundară de 4 MP, 1080p! El oferă suport dual-SIM (pentru microSIM și nanoSIM), iar bateria este de 3.000 de mAh. Spaţiul de stocare, fără suport pentru card microSD, este de 16 sau 64GB. Sistemul de operare este Android OS, v4.4.4 (KitKat). Preţul este senzaţional şi fără reducerea avută cu ocazia festivalului, astfel, în România poate fi găsit pe www.buychina.ro la doar 1.400 de lei! (detalii aici).

Produsele Xiaomi sunt comercializate pe cele mai mari site-uri de retail online chinezeşti, www.taobao.com şi www.tmall.com. Iată cum poate fi cumpărat din România de pe ele:

Advertisements

Posted on April 9, 2015, in Stiri and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: