Fă-ţi uşor propria ta afacere online de succes!

Ţi-ai dorit să devii propriul tău şef sau măcar să câştigi bani în timpul liber dintr-o afacere proprie? Folosind noile tehnologii este mai uşor decât credeai, chiar dacă ai un capital iniţial de doar câteva sute de euro.

Ai văzut tot felul de poveşti de succes în jurul tău sau ai citit despre ele pe net. Cum cineva a abandonat o slujbă bine plătită la o multinaţională pentru a începe o carieră de mic producător de bere şi acum toate îi merg ca pe roate. Sau cum altul a început o afacere cu diverse condimente încă necunoscute la noi pe piaţă şi a rupt gura târgului. Ori cum altcineva a găsit pe net cumpărători pentru produsele pe care le făcea manual, mai întâi din hobby şi apoi ca mod de viaţă. Şi ţi-ai spus: „da, dar au plecat cu un capital pe care eu nu îl am” sau „eee, dacă aş găsi şi eu o nişă încă neexploatată de nimeni în România…”. Veşti bune: nu îţi trebuie cine ştie ce capital şi există o groază de nişe neexploatate încă la noi în ţară, îţi trebuie voinţă, inteligenţă, să te zbaţi şi să găseşti produsul sau serviciul potrivit. Noi te putem ajuta cu ultima parte.

Poate ai auzit deja de cei care cumpără haine din China de pe Taobao sau Tmall şi le revând pentru un profit mic dar constant colegilor, prietenilor sau folosindu-se de facebook, pinterest, instagram sau g+ pentru a găsi clienţi. Reţeta este destul de simplă: pe site-urile respective sunt sute de milioane de produse ale firmelor din China, cu preţuri de China, iar costul cu transportul devine foarte mic atunci când într-un singur transport iei mai multe produse (într-adevăr, aştepţi ceva, pentru că vin cu vaporul, dar se compensează prin costul redus). Nu este simplu, trebuie să cauţi printre mii de produse ofertele cele mai bune în funcţie de potenţialii tăi cumpărători, dar, după cum am spus mai sus, îţi trebuie şi puţină inteligenţă şi sa te zbaţi. Nu este nici supra dificil, până la urmă poţi folosi diverse filtre de căutare după preţ, popularitate etc. (apasă aici pentru mai multe detalii).

Oricum, chestia cu hainele este doar un exemplu la modă acum. Cel mai de succes este o nişă neexploatată, iar când ai acces la o piaţă practic infinită – precum este aceea de pe www.taobao.com şi www.tmall.com – nu este decât o problemă de timp până găseşti aşa ceva. Uite, să mai îţi dau câteva exemple: să zicem că nu ai cine ştie ce capital de investit într-o primă fază, poţi să te axezi pe gadgeturi de genul unui obiectiv macro universal pentru telefoane mobile (detalii aici). Poţi lua zeci cu mai puţin de 1.000 de euro (preţul unuia este sub 10 euro) şi sigur găseşti cumpărători pentru ele, dat fiind că încă nu sunt găsibile direct în România şi atâţia îşi doresc o soluţie ieftină de a-şi upgrada telefonul mobil pe partea de cameră foto. Ca să nu mai spun, pe partea de gadgeturi, de tastatura laser (detalii aici) sau aparatul care îţi citeşte gândurile (detalii aici) sau alte tot felul de nebunii încă necunoscute publicului larg din România. Totul este să identifici potenţialii cumpărători şi să ajungi la ei, şi acest lucru fiind destul de facil datorită reţelelor sociale (poţi să prezinţi produsele simplu, la tine pe pagina de facebook, şi să cauţi cumpărători printre prietenii online sau poţi să îţi transformi pagina într-un adevărat magazin online, folosind softuri precum Shopify).

Dacă ai şi doreşti să investeşti o sumă mai mare, posibilităţile cresc progresiv: poţi începe o afacere în domeniul monociclurilor electrice (nu ai auzit de aşa ceva? Nici majoritatea dintre români şi încă nu se găsesc în ţară direct de vânzare, deci nişa există gata să fie acaparată, pentru că o bâzdâganie precum acest monociclu sigur prinde pe un anumit segment, a se vedea aici despre el si aici sute de modele pe care poţi să le vinzi). Sau poţi să te axezi pe panouri solare (oricum sunt zvonuri pe piaţă că ar putea reîncepe programul Casa verde) şi unde poţi să le găseşti pe cele mai competitive după raportul calitate / preţ dacă nu în China (a se vedea sute de oferte aici). Posibilităţile sunt nelimitate.

Cum poţi cumpăra de pe Taobao şi Tmall? Simplu, prin intermediul www.buychina.ro. Iată şi un filmuleţ cu procedura:

Tot Buychina.ro te ajută şi cu transportul şi cu consiliere, iar, dacă vrei, poate negocia pentru tine cu producătorul chinez dacă este vorba de comenzi mai mari (detalii aici).

Eşti în 2015, foloseşte instrumentele care îţi stau la dispoziţie (internetul, reţelele sociale, transportul ieftin etc.) şi devino propriul tău angajat sau, măcar, suplimentează-ţi venitul din astfel de activităţi care nu necesită decât puţin timp şi bani investiţi. Succes!

Advertisements

Posted on March 24, 2015, in Stiri and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: