Chinezii testează o metodă incredibilă de efectuare a plăţilor electronice!

Portofel? Era pentru bunici. Card? Pentru părinţii noştri. Telefoane inteligente care efectuează plăţi? Poate prezentul… Însă, în viitor, nu vom avea nevoie de nimic pentru a efectua o plata! Exceptând banii în cont 🙂

Filmele SF şi avansul tehnologic al telefoanelor mobile ne-au făcut deja să ne obişnuim cu ideea că, nu peste mult timp, banii îi vom avea în telefonul mobil, acesta urmând să acţioneze ca un fel de card electronic de plăţi. De altfel, deja marile companii din domeniu, Apple şi Samsung, au integrat în cele mai noi produse ale lor din domeniu posibilitatea efectuării de plăţi electronice către magazine, utilizându-se Apple pay şi Samsung pay. O companie chinezească a făcut, însă, deja un pas înainte în acest domeniu: a testat cu succes posibilitatea efectuării unei plăţi electronice numai pe baza recunoaşterii faciale! Adică nu mai va trebui să ai la tine bani cash, card sau un dispozitiv electronic, precum telefoanele inteligente, nu, pur şi simplu plata se va face pe baza recunoaşterii de sistemul de plată a feţei tale!

Fondatorul companiei Alibaba, Jack Ma, a prezentat această tehnologie duminică (15 martie) la Târgul de tehnologie CeBIT din Hanovra. În acest sens, a utilizat pe post de semnătură digitală o fotografie a sa făcută chiar pe scena CeBIT, folosind-o ca să cumpere un cadou primarului oraşului gazdă. Iată acest moment:

Tehnologia folosită a fost creată de o companie afiliată Alibaba, Ant Financial, iar Jack Ma speră ca ea să intre pe piaţă deja din 2017!

Fondată în 1999, compania Alibaba şi-a bazat succesul său pe site-ul www.taobao.com („calea spre comoară” în chineză) şi www.tmall.com, un mall online de dimensiuni gigantice, ambele site-uri punând în vânzare în acest moment peste 800 de milioane de produse. Volumul vânzărilor de pe aceste platforme îl depăşeşte pe cel al eBay şi Amazon luate împreună!

Alibaba operează propriul sistem de plăţi online, numit Alipay, şi a fost autorizată de statul chinez să îşi deschidă o bancă privată proprie.

În România se poate comanda de pe cele două site-uri prin intermediul www.buychina.ro. Iată un filmuleţ cu modul în care se poate face acest lucru:

Advertisements

Posted on March 18, 2015, in Stiri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: