Comerţul online din China doboară record după record pe plan mondial!

Când vorbeşti despre China, totul apare la superlativ: cea mai populată ţară a lumii, cel mai populat oraş din lume (Shanghai), una dintre cele mai mari creşteri economice din ultimele decenii, o economie care se pregăteşte să cucerească primul loc pe plan mondial etc. Acum ea face un nou pas, ţintind locul de cea mai importantă piaţă de retail online, reuşind în anul care a trecut să stabilească un adevărat record planetar în ceea ce priveşte vânzările online cumulate într-o singură zi.

Miracolul economic chinezesc al ultimilor decenii schimbă în profunzime societatea chineză, aceasta devenind din ce în ce mai legată de noile tehnologii în toate aspectele vieţii de zi cu zi. Una dintre caracteristicile cele mai evidente ale acestei schimbări stă în modificarea modului în care chinezii îşi fac cumpărăturile, ei trecând în masă de la magazinele clasice la cele de pe web.

În acest sens, iată un exemplu edificator:

Mai ţineţi minte nebunia de anul trecut din România de Black Friday (Vinerea Neagră)? Au fost reportaje pe toate televiziunile şi înainte şi în timpul şi după acest eveniment, articole peste articole, comunicate aproape din oră în oră ale companiilor entuziasmate de ce vânzări au, nenumărate pagini online care analizau în direct ofertele şi raportări la finalul zilei de recorduri uimitoare. A părut că toată lumea trăieşte în acea zi pe net.

Emag a raportat, mândru, vânzări de peste 37 de milioane de euro, Flanco de 22 de milioane de euro, evoMAG de 2 milioane de euro etc. (ultimele două având promoţiile desfăşurate pe mai multe zile şi raportările în consecinţă).

Şi acum, ţineţi-vă bine: o companie online chinezească a intermediat în 2014 pe site-urile ei vânzări de 9,3 miliarde de dolari într-o singură zi!!!

Este vorba de compania Alibaba, care are în China principalele două site-uri de retail, www.taobao.com şi www.tmall.com.

Ziua la care facem referire este una în care se fac mari reduceri la diverse mărfuri, un fel de echivalent chinezesc al „vinerii negre” occidentale. Ea are loc pe 11 noiembrie (11.11) în fiecare an.

Aceste vânzări senzaţionale nu sunt impresionante numai după standardul românesc ci şi după cel mondial, nici măcar companii ca Amazon sau eBay nu s-au apropiat de astfel de rezultate în Statele Unite ale Americii, practic locul din care a pornit atât internetul cât şi astfel de evenimente de vânzare online.

Nu e de mirare că atunci când a fost listată la bursa din New York, compania Alibaba a stabilit un record la vânzarea de acţiuni, atrăgând de la investitorii internaţionali 21,8 miliarde de dolari!

De altfel, astfel de rezultate par normale dacă se ţine seama că  numai cele două site-uri de retail ale Alibaba (Taobao.com şi Tmall.com) au peste 334 de milioane de clienţi activi!

Începând din 2015 şi românii pot comanda de pe Taobao.com şi Tmall.com, prin intermediul www.buychina.ro. Iată cum se poate realiza acest lucru:

Advertisements

Posted on March 17, 2015, in Stiri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: