Chinezii deja au scos pe piaţă ceasuri inteligente asemănătoare cu cele Apple!

Apple a anunţat că livrările la mult aşteptata sa gamă de ceasuri inteligente vor începe de pe 24 aprilie dar s-a trezit deja în ofsaid, datorită producătorilor chinezi care i-au luat-o cu mult înainte şi ca temporizare şi ca preţ.

Apple a lansat luni gama de ceasuri inteligente despre care dăduse deja primele detalii în toamna anului trecut.

Vor exista trei colecţii, la care vor diferi materialele folosite, şi două variante de ecran, de 38 mm şi de 42 mm. În varianta cea mai ieftină, cu curea din plastic şi capac din aliaj special de aluminiu, preţul va fi de 349 dolari. În varianta cea mai scumpă va costa 17.000 de dolari (având carcasă şi curea din aur de 18 karate).

Apple Watch va folosi un ecran cu rezoluţie de 272 x 340 pixeli, în cazul versiunii de 38 milimetri, şi de 312 x 390 pixeli, în cazul versiunii de 42 de milimetri.

Toate cele trei colecţii au aceleaşi componente interne, un procesor Apple S1, 512 MB de memorie RAM şi 4 GB de memorie internă.

Reacţiile de pe web au fost destul de variate, de la dezamăgire cruntă şi până la entuziasm nestăvilit. Totuşi, ceea ce a atras atenţia cel mai mult în ultimele zile presei de specialitate a fost faptul că deja „ceasuri inteligente Apple” sunt de vânzare pe net! Este vorba, bineînţeles, de ceasuri asemănătoare făcute de firme din China, unele dintre ele având multe din caracteristicile celor Apple şi o imensă diferenţă, aceea de preţ: cel mai ieftin fiind la 40 de dolari!

Ceasurile făcute de chinezi sunt pe bază de Android dar acesta este modificat, astfel încât să permită rularea unei interfeţe Apple pe ecran.

După cum am spus, ele şi-au făcut loc şi pe piaţa online, aşa că pot fi achiziţionate şi de consumatorii din România. Astfel, un U8 Watch poate fi achiziţionat, în funcţie de versiune, cu preţuri între 125 şi 150 de lei (detalii aici) iar un Aiwatch GT08, mai pretenţios, cu aproximativ 400 de lei (detalii aici).

Viteza cu care firmele din China au reuşit să aducă pe piaţa produse similare (reamintim că abia luni a avut lansarea ceasurilor Apple), a impresionat piaţa de specialitate. Laurent Le Pen, CEO la compania Omate, de exemplu, admiţând într-o declaraţie că aceste firme chinezeşti au devenit cu adevărat specialiste în aşa ceva.

Advertisements

Posted on March 11, 2015, in Stiri and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: