Chinezii sunt înnebuniţi după cumpărăturile online

Un site, www.taobao.com, a ajuns principalul loc de unde chinezii îşi cumpără haine, depăşind magazine de renume precum Walmart, Nike, H&M şi altele.

China, cu o piaţă de peste 1,3 miliarde de persoane, este una dintre cele mai asaltate locaţii din lume de către marile lanţuri de magazine sau branduri internaţionale. Pe lângă numărul eventualilor clienţi, atractiv este şi faptul că ultimii ani au adus o îmbunătăţire majoră a nivelului de trai pentru chinezi, precum şi a puterii lor de cumpărare.

În pas cu această dezvoltare a fost şi creşterea pieţei online chinezeşti, nu degeaba grupul chinezesc Alibaba fiind senzaţia anului în 2014 la bursa din New York, atunci când a reuşit să atragă 21,8 miliarde de dolari din vânzarea a 320,1 milioane de acţiuni.

De altfel, Alibaba, grupul de comerţ online condus şi fondat de către Jack Ma, a ajuns în prezent la o valoare record de 227,9 de miliarde de dolari, adică peste aceea Facebook-ului!

Nu este deci de mirare că unul dintre principalele site-uri ale grupului, www.taobao.com, a fost în 2014 şi principala destinaţie a cumpărătorilor chinezi (între 18 şi 54 de ani) interesaţi de haine şi accesorii de haine. Astfel, cu o cotă de piaţă de 18%, site-ul s-a clasat pe primul loc în topul magazinelor de haine preferate de chinezi, fiind urmat de Parkson (7,7%), Walmart (5%), New World (4,6%), Nike (3,5%) şi H&M (3,2%).

Taobao.com domină autoritar toată piaţa de retail online din China, fiind urmat de www.tmall.com, un alt site de comerţ online din portofoliul Alibaba.

Cele două sunt mai puţin cunoscute în ţara noastră, deşi, de exemplu, taobao.com este al nouălea site mondial ca trafic (conform alexa.com). Acest lucru se datorează dificultăţii de a se face cont direct şi a se accesa produsele lor din România. Totuşi, de la începutul acestui an există posibilitatea de a se cumpăra de pe ele, prin intermediul nou lansatului site www.buychina.ro. Pe acesta, consumatorii români pot găsi informaţii despre produse în limba română şi le pot comanda direct pe cele dorite, site-ul punând la dispoziţie trei modalităţi de transport.

Pe scurt despre Alibaba.com:

Alibaba, drumul spre listarea la bursa din New York:

Despre site-ul www.buychina.ro:

Advertisements

Posted on March 5, 2015, in Stiri. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: