Gigantul american Costco este şocat de rezultatele avute pe piaţa online chineză

După ce a vândut bunuri în valoare de 3,5 de milioane de dolari într-o singură zi pe www.tmall.com, una dintre cele mai mari firme americane a luat decizia să îşi extindă operaţiunile pe piaţa online chinezească.

Managerii Costco au fost pur şi simplu şocaţi de rezultatele pe care le au pe piaţa online din China.

După ce au anunţat destul de recent, în octombrie 2014, că vor pătrunde pe piaţa online din China printr-un parteneriat cu Alibaba, aproape imediat s-au văzut şi rezultatele. Astfel, vânzările pe site-ul www.tmall.com le-au depăşit toate aşteptările. De exemplu, în câteva zile vânduseră deja peste trei tone de alune şi o tonă de afine uscate către consumatorii chinezi. Însă momentul care i-a convins a fost corespondentul chinezesc al „vinerii negre” (11 noiembrie în China) când au vândut bunuri în valoare de 3,5 milioane de dolari în 24 de ore!

Conform unei declaraţii oficiale din partea companiei, performanţa citată mai sus a constituit „un şoc şi o surpriză” care a dus la reevaluarea întregii strategii a corporaţiei pentru 2015, urmând a fi pus un accent mărit pe operaţiunile din China.

Costco este cel mai mare vânzător en-gros din SUA în funcţie de volumul de vânzări, având peste 132.000 de angajaţi şi operând inclusiv în Marea Britanie, Canada, Australia, Mexic, Taiwan, Coreea de Sud şi Japonia.

Conform celor de tmall.com, corporaţia americană este doar una dintre cele peste 5.400 de branduri majore din lume care au ales să îşi comercializeze produsele pe site-ul lor. De altfel, conform companiei Alibaba, cea care deţine tmall.com, cinci din principalele zece reţele de supermarketuri europene îşi vor desfăşura în curând şi ele operaţiunile pe site.

În România, puteţi avea acces la oferta tmall.com prin intermediul site-ului www.buychina.ro

Despre Buychina.ro:

Zece lucruri senzaţionale despre Costco:

Realităţi incredibile despre Costco:

Vânzările de vinerea neagră în China („Single Day”, 11.11.2014) pe tmall.com:

Advertisements

Posted on March 4, 2015, in Stiri and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: